Contact :

hugolagae@hotmail.com 

0498 86 93 89

Aanwezig op facebook en/of  instagram onder de vermelding hugolagae.creative.art

Beeld /Kunstwerkt - hun web galerie.

 

Expo's:

Roeselare - kunstkroeg Walhalla

Kunst- en Iconencentrum in Ruddervoorde

WZC in Pepingen

Expo in Hertsberge en memoriaal oorlog museum in Passendale

Stadhuis in Oostkamp

5 X Buren bij Kunstenaars in Snellegem en Ruddervoorde

Ook via web galerijen op internet maar actueel niet.

Naam : Lagae Hugo

Kunstvorm : Acryl, pastel 
                        oliepastel, houtskool 

In mijn jeugdjaren op eigen houtje wat getekend en geschilderd en schriftelijke cursus gevolgd.

Na het middelbaar was kunstacademie niet bespreekbaar thuis en dan maar de opleiding architecten-assistent gevolgd.

In dit verband werkzaam geweest in een studiebureau tKunstvorme Brussel in de jaren zeventig en meegewerkt aan binnenlandse en buitenlandse projecten.

Door een complete carrière switch in 1978,  in een branche terecht gekomen waar tekenen en ontwerpen totaal niet meer aan de orde waren. Ik heb evenwel de draad
terug opgepikt in 2008 diverse privé lessen gevolgd, onder andere, tekenen en schilderen naar naaktmodel, stillevens, portretten, landschappen tekenen en schilderen, acryl schilderen om dan te besluiten op eigen benen te staan en mijn eigen koers te volgen waar creativiteit centraal staat.

Uiteindelijk ben ik actueel tot het besluit gekomen dat ik vermoedelijk tot het ras van de visuele vertellers behoor. Wanneer men zegt dat een schilderij mooi is, is dat aangenaam maar ik ben pas tevreden als ik zie dat het de toeschouwer raakt en het blijft hangen in zijn gedachten. Als ik zelf toeschouwer ben en honderden schilderijen heb gezien en ik weet bijvoorbeeld dat nr. 40 mij beroerd heeft dan ben ik zeker dat dit voor altijd zal zijn. Daarom vind ik de term mooi eerder een vage bewondering voor iets.

Meestal zijn de schilderijen - tekeningen, figuratief alhoewel ik ook soms abstracte zijsprongen ken. De perceptie die de toeschouwer heeft als hij er naar kijkt, boeit mij om te weten wat hij ziet of soms niet ziet en hij er bij fantaseert.