Contact :

 

0475 61 00 47

marc.santens@skynet.be

 

Naam : Marc Santens

Kunstdiscipline : Etsen, Tekenen, schilderen in
                    acryl hoofdzakelijk figuratief.

 

Marc heeft altijd al een fascinatie gehad voor het vrouwelijk naakt. Aangetrokken door schoonheid, door het spel van lijnen en beweging. Hij gebruikt het fysiek poserende model in zijn atelier als stimulans en als leidraad voor de uitbeelding van wat zijn eigen getekend naakt moet worden.
Gegroeid uit het model, maar niet het natuurgetrouw beeld ervan, wordt het zijn ORIGINEEL.

- Een tweede fascinatie van Marc zijn  “paarden”……….het is hem niet te doen om te sporten of paarden te berijden. Hij is gewoon geboeid door te kijken, de nabijheid, het directe contact, hij komt niet enkel los van die blik van de paarden in de staldeuren, maar ook die kracht, die elegantie, nooit roerloos, altijd klaar om in beweging te komen.
Een onderwerpen waar hij zich zo veel mogelijk probeer in te verdiepen. Daarmee gaat hij een moeilijke picturale uitdaging aan.

- In hoofdzaak werkt hij met houtskool en acrylverf. Door te spelen met structuur vb: zand, marmerpoeder met je verf te mengen probeer hij bepaalde delen in zijn compositie ( vaak met partituren ) te versterken. Dat zorgt ook voor sfeer in de ruimte waar het schilderij ooit zal hangen. Voor hem is de beweging 
maar ook de kleur zeer belangrijk. Met een persoonlijk verworven techniek zijn het de gevoelskleuren, de warme tinten van zijn voor kleur-palet, die de doeken vult.

In houtskool kan hij zich echt uitleven, het is een zacht materiaal waarmee hij snel kan werken, en de spontaniteit van een beweging vastleggen.
NAAKT, PAARDEN en GOLF is de constante picturale voedingsbodem in het oeuvre van Marc

-  Een recent thema  “ OLDTIMERS & CLASSIC CARS “ Op het eerste gezicht een realistisch uitgewerkte schilderij, maar van dichtbij is te zien dat bepaalde details vereenvoudigd of gestileerd zijn. Voor Marc telkens een moeilijke picturale uitdaging.