Naam : Chris Dedrie

Kunstvorm : Keramiek

Ik vind ‘klei’ een fantastisch, veelzijdig en boeiend materiaal. Daarmee wil ik creatief en persoonlijk werk te maken.
Na enkele losse workshops keramiek, startte ik dan ook met veel gretigheid de meer professionele opleiding ‘Keramiek’ aan de Kunstacademie KAZ te Oostende. Ondertussen heb ik de ‘‘Specialisatiegraad Keramiek’ met grote onderscheiding afgewerkt en start nu met ‘Cross Over’ een combinatie van digitale technieken en keramiek. Mijn werk zelf kan ik mij geen ‘genre’ toekennen. Eigen ideeën die opwellen, werken van andere kunstenaars soms uit andere disciplines, het uitwerken van een opdracht, de natuur …  zijn mijn inspiratiebronnen. Soms wil ik mijn ervaring ook in verzen omzetten. Het zoeken naar de limieten van verschillende kleisoorten blijft mij boeien.
Verschillende technieken uitproberen,  materialen combineren, versnijden of uitrollen van kleiplakken, malles maken en gieten van vormen, structuur aanbrengen, het product afwerken met of zonder glazuur, kleuren … . Soms leidt de klei mijzelf tot een verbazend resultaat. 
Ik werk vooral decoratief, uitzonderlijk figuratief.
Ik realiseer creaties in het platte vlak, maar vaker bolle en holle vormen, cilinders, kleine sculpturen,meestal vrij geometrisch, soms organisch. Eerder worden het zeer delicate werkjes waarbij gietporselein, soms papierporselein mijn voorkeur wegdraagt en waarbij de belichting een grote rol speelt.
Het onderzoek naar en experimenteren met licht/belichting om een meerwaarde te creëren in een compositie, een installatie opgebouwd uit bestaande of nieuwe artefacten,  worden steeds nieuwe uitdagingen:  ‘beyond the creation’.
Vandaar ook de belangstelling om met het effect van digitale technieken  mijn werk te versterken. De zelfgemaakte video’s bevatten steeds keramische elementen, bewerkte foto’s en worden gepresenteerd met een aangepaste muzische ondersteuning.

In 2015 nam ik deel aan de overzichtstentoonstelling REIS van de Kunstacademie in de Venetiaanse Gaanderijen te Oostende.

In maart 2016 hield een overzichtstentoonstelling in het VC De Fakkel Ryckewaertshof te Bredene. Hierbij kreeg ik lovende kritiek. In 2017 en 2018 stelde ik tentoon in ‘De Grote Post’, nam deel aan een groepstentoonstelling ‘Opstand II ’ op initiatief van het academie en in het ‘Grijze huis, CAS’ in de Frans Musinstraat te Oostende.

Je kunt mij treffen op evenementen zoals ‘Buren bij kunstenaars’ of ‘Open atelier’, op de jaarlijkse  ‘Kunsthappening in Staf Versluys’ te Bredene en occasioneel ook bij andere groepstentoonstellingen in Oostende, Bredene of omstreken.