Naam : Itta 

Kunstvorm : schilderen, beeldhouwen, fotografie.

Ik ben Itta, geboren in 1951 in Brussel, en wonende in die mooie en levendige stad sinds mijn geboorte.

Sinds mijn 5-6 jaar ben ik beginnen tekenen en schilderen en sindsdien, gepassioneerd, is het niet gestopt. Zelfs tijdens mijn professionele loopbaan.  Ik ben eigenlijk een “touche-à-tout” en daarom schrik ik
niet om telkens een nieuwe techniek aan te leren en toe te passen.  Nu volg ik nog voor 2 jaar avondles in de afdeling “multidisciplinair” en dan zal ik wel zien op die gezegende leeftijd wat het verder wordt.

Naast permanente zelfstudie heb ik verschillende opleidingen gevolgd : binnenhuisarchitectuur, publiciteit, fotografie, schilderkunst, tekenkunst en  bewerking van blauwsteen.

De vluchtigheid van de tijd en de taferelen uit het dagelijkse leven om ze te “vangen” : daar is mijn universum. Naast deze “flitsen” die de volle kracht van hun authenticiteit behouden als momentopnames ontfutseld aan de tijd, zijn er eveneens de oude of hedendaagse teksten, de gesprekken, de natuurlijke kleuren rondom ons of ruwe materies waarin ik mijn inspiratie vind. Emoties zitten verweven in mijn vele tekenboeken die belangrijke vademecums en “fotografisch materiaal” zijn om de Tijd, de Mens, de Muziek en de Zee te kunnen vastleggen.

In mijn atelier, waar ik met verschillende natuurlijke materialen in combinatie met acryl, mixed media en olieverf experimenteer, herwerk ik mijn kleine composities om uiteindelijk te komen tot uitvergrote kunstwerken die een ode zijn aan het ogenblik, de beweging, de houding en de gevoelens. Het spel van lijnen, materie en chromatische subtiliteit staan centraal in mijn schilderijen. Het geheel ademt een stijl uit van kracht en zachtheid die met elkaar versmolten zijn.

Mijn huidige werk bestaat uit de verkenning van nieuwe technieken zoals de collage en de krabtechniek op de grondlaag van het doek. Het geheel schept de indruk van een ruwe materie zoals steen, wat zich ongetwijfeld laat verklaren door mijn vroegere bewerking van blauwsteen.