Naam : Wendy Pauwels

Pseudoniem : Creawendieke

Kunstvorm : keramiek opbouwend werk,                                  juweeltjes in porselein, potten draaien

www.instagram.com/creawendieke

In de lagere school hadden we in de klas van het eerste leerjaar een kleioven staan. Ik vond het altijd super leuk om te zien welke werkjes van de leerlingen hierin gebakken werden. Tijdens mijn middelbare studies heb ik de richting plastische kunsten gevolgd. Hier kwam ik in contact met een aantal kunstdisciplines maar werken met klei kwam hier jammer genoeg heel beperkt aan bod. Gezien de kunstrichting iets moeilijk was om je beroep van te maken ben ik in het hoger de technische richting uit gegaan en heb een opleiding assistent architect gevolgd.

Pas toen mijn dochter een 3-tal jaar was (jaar 2000) heb ik voor het eerst een opleiding met klei gevolgd ‘boetseren naar naaktmodel’. Dit was een één weekse opleiding waar ik me super geamuseerd heb. Het is fascinerend om van een klomp klei een mooie vorm te maken. Doch heb ik het werken met klei pas een 5-tal jaar terug  (2015) verder leren kennen tijdens de ‘workshops keramiek’ in de Schaperije te Oostende onder begeleiding van lesgeefster Ingrid Gortack.
Twee jaar na de opstart van deze workshops heb ik thuis mijn eigen keramiek oventje aangeschaft. Ik had voor mezelf een reeks ‘poppy flower’ juweeltjes gemaakt in klei zonder chamotte en kreeg vaak de vraag of ik deze nog kon bijmaken. Omdat papierporselein lichter is dan gewone klei ben ik begonnen de juweeltjes hierin te maken en al vlug ontwikkelde ik een eigen stijl. Ok wou ik altijd al eens weten hoe het is om zelf potten te draaien. Sinds januari 2020 volg ik les hiervoor op 2 locaties en sinds  mei 2020 beschik ik over een eigen draaiwiel. Tevens volg ik regelmatig losse dagopleidingen waarbij ik terug nieuwe technieken leer kennen. Eén ding ben ik wel heel zeker : werken met klei heeft zo veel mogelijkheden zodat ik nog het einde van de kennis hierover nog lang niet bereikt heb. Mijn favoriete glazuur is rood van kleur al werk ik ook graag met de combinatie zwart-wit.

Twee jaar terug heb ik voor het eerst tentoon gesteld tijdens buren bij kunstenaars. 

Vorig jaar bij de tentoonstelling van vzw Artistiek in Duin en Zee te Oostende.

Hobbybeurs Bredene.

Afgelopen zomer heb ik ook met mijn werkjes in Lissewege gestaan in ’t Vaartje.