Contact :

In 2015 nam ik deel aan de overzichtstentoonstelling REIS van de Kunstacademie in de Venetiaanse Gaanderijen te Oostende.

In maart 2016 hield een overzichtstentoonstelling in het VC De Fakkel Ryckewaertshof te Bredene. Hierbij kreeg ik lovende kritiek.

In 2017 en 2018 stelde ik tentoon in ‘De Grote Post’, nam deel aan een groepstentoonstelling ‘Opstand II ’ op initiatief van het academie en in het ‘Grijze huis, CAS’ in de Frans Musinstraat te Oostende.

Je kunt mij ook treffen op evenementen zoals ‘Buren bij kunstenaars’ of op de ‘Kunstroute’ te Bredene.

Naam : Chris Dedrie

Kunstdisciplines : Keramiek


Als rasechte Oostendenaar zag ik het levenslicht op 16.12.1949. 
Na mijn studies voor onderwijzeres (leukste vak plastische kunsten) trok ik naar de UG waar ik in 1968 afstudeerde als licentiate in de pedagogische wetenschappen. Jaren gaf ik les aan de ‘Rijksnormaalschool’ (nu HOWEST) te Brugge, waar ik voor de opleiding leraars kleuteronderwijs koos. Daar kon ik een deel van mijn creativiteit kwijt.
Na mijn loopbaan in het onderwijs kreeg ik meer tijd om mijn passie, keramiek, te ontwikkelen.Ik vind ‘klei’ een fantastisch, veelzijdig en boeiend materiaal. Daarmee wil ik creatief en persoonlijk werk te maken. Na enkele losse workshops keramiek, startte ik dan ook met veel gretigheid de meer professionele opleiding ‘Keramiek’ aan de Kunstacademie KAZ te Oostende. Ondertussen heb ik de ‘‘Specialisatiegraad Keramiek’ met grote onderscheiding afgewerkt en startte ik mijn 3de jaar ‘Cross Over’ , een combinatie van digitale technieken en keramiek en interactieve media en beeldvorming. video’s maken met en verhaal op basis van de keramische stukken. 
Zelf kan ik mij geen ‘genre’ toekennen. Soms wil ik mijn ervaring ook in verzen omzetten. Deze ondersteunen dan het werk.Eigen ideeën die opwellen, werken van andere kunstenaars ook uit andere disciplines, het uitwerken van een opdracht, de natuur …  zijn mijn inspiratiebronnen. Het zoeken naar de limieten van verschillende kleisoorten blijft mij boeien. Verschillende technieken uitproberen, materialen combineren, versnijden of uitrollen van kleiplakken, malle's maken en gieten van vormen, structuur aanbrengen, het product afwerken met of zonder glazuur, kleuren … . Soms leidt de klei mijzelf tot een verbazend resultaat. Ik werk vooral decoratief, uitzonderlijk figuratief. Ik realiseer creaties in het platte vlak, maar vaker bolle en holle vormen, cilinders, meestal vrij geometrisch, soms organisch. Mijn recente creaties in gietporselein nog vaker papierporselein zijn soms minuscule delicate werkjes. Uitzonderlijk maak ik eens een extra groot werk in klei. Het onderzoek naar en het experimenteren met licht/belichting/beweging om een meerwaarde te creëren in een compositie, een installatie opgebouwd uit bestaande of nieuwe artefacten, een verhaal ontwikkelen, worden nieuwe uitdagingen ‘beyond the creation’. 
Vandaar ook de belangstelling om met digitale technieken het effect van mijn werk te versterken en te verrijken met beeldopnames.
Een verhaal scheppen met foto of/en video